pat casuta la sol montessori 2 scaled for article

Uite un pat sigur, versatil si natural pentru copilul tau

Te salut!

Astazi vreau sa-ti vorbesc despre:
·      siguranta copilului in patul lui
·      un produs achizitionat pentru termen lung
·      materiale naturale in camera copilului.

Incepem. Hai cu mine!

Siguranta copilului

Din Bucuresti, din sectorul 3, m-a sunat un tatic ce dorea sa achizitioneze un pat sigur pentru copilul lui. Am povestit putin, mi-a spus ce nevoie are, l-am indrumat cu diferite detalii care sa il ajute sa aleaga ceea ce li se potriveste lor si am mers mai departe cu procesul de lucru.

El a stiut de la bun inceput ca vrea un pat la sol pentru copilul sau pentru ca este mic si din patul la sol copilul nu are unde sa cada. In aceasta situatie, parintele isi ia grija de pe umeri ca ii poate cadea copilul din pat la oricare din somnuri: de zi, de noapte. Ca sa fie si dragut, sa te duca cu gandul imediat ca este o camera pentru copil, a vrut ca patul sa aiba si forma de casuta. Ca sa nu ocupe mult spatiu vizual, a optat pentru casuta doar la perete si s-au indeplinit cerintele de mai sus.

Pentru copilul sau acest parinte a ales un pat tip Montessori, la sol, cu casuta pe partea de la perete si cu o latime personalizata care sa se potriveasca dimensiunilor camerei lor, astfel incat a obtinut siguranta copilului in orice moment al zilei.


Pat casuta montessori MIKELL

pat casuta cu gauri la sol si ridicat de la sol

Un produs achizitionat pe termen lung

Pentru ca tot acest tatic si-a dat seama ca peste cativa ani, cand copilul nu mai risca sa cada din pat atat de usor, vrea sa aiba un pat pentru copil ridicat de la sol, a vrut sa ii facem ceva inteligent in acest sens.

A droit ca patul care acum este la sol sa se poata ridica de la sol foarte simplu, rapid si usor fara un ajutor specializat. Sa o faca chiar el in confortul casei.

Pentru a face acest lucru am gandit solutia in atelier, astfel incat sa fie un pat casuta versatil, cu maxima utilitate si cand este copilul foarte mic, dar si cand mai creste si vrei sa fie patul mai ridicat.

Patul a devenit versatil si cu o utilizare pe termen lung prin atasarea a doua picioare mai inalte in fata, cu gauri pentru prindere la sol (pentru etapa initiala) si gauri pentru prindere ridicat de la sol, atunci cand va fi momentul potrivit. S-a aplicat acelasi principiu si pentru picioarele din spate ale casutei: gauri pentru prindere la sol si gauri pentru prindere ridicat de la sol. Gaurile ce vor fi utile pe viitor sunt acoperite de butoni albi autoadezivi ca sa nu arate inestetic pana le vine randul sa fie utile.

20240627 190034

Tot pentru ridicarea de la sol si pentru ca patul sa reziste cu maxim succes daca sare copilul in pat si cand poate adoarme vreunul din parinti in patul copilului, am asigurat picioare pentru a fi prinse sub pat, pe mijlocul somierei.

In acest fel, cu aceste personalizari, un pat casuta care putea sa ramana doar varianta la sol, a devenit un pat care se va transforma in pat ridicat de la sol la momentul oportun acestei modificari. Investitia in patul din lemn al copilului va fi meritat fara urma de indoiala.

Materiale naturale in camera copilului

Pe langa utilitatea acestui tip de pat, la sol, cu care te asiguri ca al tau copil nu cade din pat cand nu esti acolo, materialele si finisajele lui sunt toate naturale: integral din lemn de brad romanesc si vopsea pe baza de apa, non-toxica si fara miros.

In camera copilului este de preferat sa aduci mobilier din materiale cat mai naturale, mai ales daca si respira ore intregi in el, cum este patul.


Pat casuta montessori MIKELL – model din lemn natural

pat cu casuta la perete mikell

Produsele alese pentru camera copilului sunt importante si este obligatoriu sa fie foarte bine finisate, din materiale naturale si cat mai eficiente, sa eliminam totusi achizitiile inutile pentru un termen foarte scurt, de cateva luni. Aceste obiecte care sunt slabe calitativ sau cu durata prea mica de utilizare – 6 luni si bebe nu mai incape sau nu mai vrea sa-l foloseasca sau nu a dormit nicio noapte in el – sunt consumatoare de timp, energie si bani. Ah si de spatiu.
 Ai ghicit la ce m-am referit? La paturile cu gard tip grilaj care pentru jumatate din clientii mei au fost inutile si au spus-o cu putere.

Din experienta mea de mama pentru doi copii si creator de mobilier din lemn pentru copii cu sute de parinti ajutati pana in prezent, mobilierul din lemn din camera copilului are cea mai mare durata de utilizare si poate fi si versatil. Te joci cu el, il mai schimbi, il transformi si asiguri o atmosfera si o caldura aparte in caminul tau.

Sper sa-ti fi fost de ajutor si iti multumesc ca ai fost si astazi aici!

Cu bucurie,
Alina

Leave a Comment