DSC3707 scaled e1655218944208

proprietatile lemnului 3

Prelucrarea lemnului are un lung si bogat loc in istoria noastra. Ea ramane valabila si astazi, deoarece multe obiecte din viata noastra de zi cu zi sunt fabricate din lemn.

Sunt realizate piese de mobiler de toate tipurile si formele, datorita caracteristicilor de durabilitate si estetica ale lemnului: paturi, mese, scaune, dulapuri, rafturi, biblioteci, dressinguri. Mobila este un domeniu care evidentiaza foarte bine frumusetea, nobletea si caldura lemnului, mai ales in cazul pieselor de mobila de lemn masiv.

In industria alimentara, lemnul este folosit pentru ambalarea si stocarea alimentelor in ladite si cutii, in vederea depozitarii pe perioade mai lungi de timp sau transportului si vorbim despre criterii de sanatate, comparativ cu efectele plasticului.

Un aspect foarte important de mentionat este ca lemnul este regenerabil, poate fi reciclat, este biodegradabil si este o grozava sursa de energie.

Lemnul este un aliat de nadejdie al omului, deoarece este utilizat din cele mai vechi timpuri in numeroase domenii. In alegerea lemnului pentru realizarea unui proiect, se tine cont de duritatea acestuia, culoare, textura, esenta: tare (stejar, fag, nuc, frasin, artar, cires, mahon, tec) sau moale (brad, pin, molid), dar si de buget.

Există mii de specii de lemn si sute care sunt utilizate in productia de mobilier comercial. Bustenii utilizati in dormitorul,  in mesele sau mobilierul din casa ta pot avea sute de ani iar finisajele folosite cu deosebita atentie sunt pentru a spori frumusetea si durabilitatea lor.

La nivel de arta, lemnul aduce emotie si frumusete in viata omului.

Cand utilizezi lemnul pentru decoratiuni interioare si piese de mobilier destinate pentru camera copilului,a ta sau restul zonelor din casa , efectul pe care il ai este ca iti creezi o casa personala si calda. Lemnul se potriveste oricarei case, indiferent de stil si perioada in care traiesti.

Acum, hai sa iti dezvalui si ce simt atunci cand miros o bucata de lemn proaspat taiata: natura, acasa, pa

DSC3724

Cu drag,

Alina

Leave a Comment