Sunt intrebata adesea ce inaltime are pana in varf un pat casuta sau un pat cort (teepee).
Majoritatea paturilor pe care le facem ajung la inaltimea de aproximativ 190 cm.
Este acesta un avantaj, fata de paturile cu aceeasi forma, dar mai joase ca si inaltme?
Sigur ca da. Paturile care sunt mai inalte pot fi „folosite” cu usurinta si lejeritate si de catre adulti, atunci cand este nevoie.
Daca patul casuta are o inaltime mica, parintele va da cu capul in barele de sus ale patului, aproape de fiecare data cand va saruta copilul de noapte buna sau atunci cand va schimba lenjeria.
Ideea este urmatoarea: un pat in miniatura limiteaza posibilitatile, iar un pat mai inalt se potriveste mult mai bine, atat nevoilor copilului, cat si ale adultilor care ingrijesc copilul.
Deoarece am observat toate aceste aspecte si diferente dintre un pat micut si unul „normal”, am ales ca paturile produse de noi sa fie inalte de aproximativ 190 cm si, astfel paturile devin o investitie pe termen lung.
Da, cantitatea de lemn folosita este mai mare, atunci cand patul este mai inalt, dar prefer ca paturile pe care noi le facem, sa fie folosite mai mult timp, si nu doar un an sau doi.
Mai am un detaliu important de mentionat la acest subiect si anume ca atunci cand parintele are nevoie sa ii fac un pat cu o inaltime mai mica, atunci personalizam acel pat, astfel incat sa se potriveasca in spatiul destinat lui.
Daca si tu ai nevoie de ajutorul meu, sunt la un mail distanta. Scrie-mi pe admin@mamasilemnul.ro si spune-mi cu ce te pot ajuta.